Gastronomija

Slatka pita od jabuka i dunja

Miris pečene pite za mnoge od nas predstavlja miris detinjstva. Bezbrižan trenutak u kome igru prekida poslastica posuta šećerom u prahu. Ko još može odoleti slatkoj piti od jabuka i dunja. Za njenu pripremu postoji mnogo različitih recepata i načina. Neki vole lenju pitu, neki američku, dok je i holandska popularna kod domaćica. Ipak, svima poznata i većini omiljena je slatka pita od jabuka i dunja, pripremljena sa korama.

U nastavku vam donosimo recept za ovu kraljicu poslastica u periodu jeseni. Na vama je da odete do prodavnice, kupite sastojke, stavite kafu i počnete sa pripremom. Sigurno je da će se cela porodica obradovati.

Sastojci:

  • 0,5 kg kora za pitu
  • 0,5 kg jabuka
  • 0,5 kg dunja
  • ulje
  • cimet
  • 200 g seckanih oraha ili badema
  • oko 10 kašika šećera
  • kesica vanilin šećera
  • šećer u prahu

Priprema:

Jabuke i dunje operite, očistite i narendajte. Pomešajte ih sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Probajte smesu i dodajte još šećera po ukusu. Dodajte seckano suvo voće i ovom smesom filujte svaku koru (prethodno pouljenu). Poslažite u pouljen pleh. Pecite u rerni od 20 do 25 minuta i kada se ohladi pospite šećerom u prahu.

Dodatni savet:

Kako biste upotpunili ukus i uneli novinu u ovaj recept, poslužite pitu uz sladoled od vanile i šoljicu sveže mlevene kafe.

I ne zaboravite, uvek tražite kisele jabuke jer one piti daju pravi ukus koji svi volimo.

Prijatno!

Da li vaši ukućani vole pitu od jabuka i dunja? Napišite u komentaru svoj tajni sastojak za ukusnu pitu.

Povratak

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve U redu!