Otkrij savršenu kafu

Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationSvježa mljevena kafa
Svježa mljevena kafa
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationBlack ’n’ Easy
Black ’n’ Easy
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationInsta Grand
Insta Grand

#idemonakafu

#Zabava #Recept #Kviz #I miris i ukus #daimamovremenaPogledaj sve
Koliko dobro nas poznaješ?
Kviz

Koliko dobro nas poznaješ?

Upoznaj Grand Kafu

Bezglutenski hljeb

Sastojci
  • orasi - 90 g
  • sirov suncokretove sjemenke - 90 g
  • sjemenke susama - 50 g
  • sirove sjemenke bundeve - 50 g
  • kafa Grand gold - 1 kašičica
  • jaja - 4
  • topla voda - 100 ml
  • soda bikarbona - ½ kašičice
  • himalajska sol - ½ kašičice

Ako niste ljubitelj slatkog doručka, napravite zdravi hljeb! Hljeb obogatite kafom, sjemenkama i orašastim plodovima, koji će nam pružiti dovoljno zdravih masti i razbuditi nas za početak dana. Sjemenke kao što su sirove sjemenke bundeve, suncokret i susam bogate su zdravim proteinima, mastima, vlaknima i vitaminima.

Za pravljenje ovog hljeba treba vam samo blender.

Sve sjemenke i orahe usitnite u blenderu (blendajte sastojke dok ne dobijete brašnastu smjesu). U velikoj posudi najprije pomiješajte mokre sastojke, pa postepeno dodajte blendane suhe sastojke. Miješajte lopaticom laganim pokretima dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Kalup za hljeb premažite puterom i sipajte smjesu u njega. Smjesu ravnomjerno rasporedite kašikom i pecite hljeb na 180 stepeni oko 40 minuta. Miris tokom pečenja već će vam probuditi apetit!

Kafa je mnogo više od čarobnog napitka, ona je i saveznik u ukusnim jelima sa nizom prednosti! Da li imate omiljeni recept za kafu?