








Mafini nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, možete ih pojesti za doručak ili slatku užinu u popodnevnim satima. Priprema je jednostavna, najteže je čekati da se ohlade da biste mogli uživati u njihovom okusu!
Priprema: Izgnječite banane i dodajte sve mokre sastojke. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke. Suhe sastojke postepeno dodajte u smjesu mokrih sastojaka, miješajući laganim pokretima lopaticom (ne koristite mikser da bi tekstura ostala nježna). Kalupe za mafine premažite kokosovim uljem i u njih sipajte dobivenu smjesu.
Pecite 25 minuta na 180 stepeni. Kada su mafini pečeni, ostavite ih da se ohlade i ukrasite po želji.
Za ukrašavanje mafina možete koristiti orašaste plodove, svježe ili kandirano voće. Poslužite sočne mafine uz šoljicu tople domaće kafe i uživajte u esenciji okusa koji će oduševiti vaše nepce.